Naast het feit dat ze infraroodstraling produceren op een veilige golfengte van precies 6.340 nm — een bereik dat veel hoger ligt dan alle andere stralingselementen op de markt — zijn er nog redenen waarom de gepatenteerde Tecoloy-stralingselementen de beste ter wereld zijn.

  • In elk Tecoloy-stralingselement zit een elektrisch spoel dat omgeven is door samengeperst keramisch zand. De warme kern is onverslijtbaar.
  • Het geheel is omgeven door een laagje Tecoloy. Dat is een legering van o.a. titanium, chroom, aluminium en nikkel die bestand is tegen hoge temperaturen en corrosie. Die coating optimaliseert de stralingsdistributie en garandeert een minimum aan energieverlies.
  • Het unieke stralingselement heeft ook een reflecterend paneel, waardoor de stralen 100% verspreid worden.
  • Uitgebreide tests hebben meermaals aangetoond dat dit de meest effectieve stralingselementen zijn — met bovendien een onbeperkte levensduur.
  • De stralingselementen van Health Mate zijn ook perfect geïsoleerd zodat je in alle veiligheid kunt genieten van je infraroodsessie. Health Mate is de trotse houder van uiteenlopende keurmerken. Een UL-certificatie bijvoorbeeld, een wereldwijd erkende vereniging die controleert of producten aan de strengste normen voldoen. Deze goedkeuring garandeert dat onze stralingselementen veilig, betrouwbaar en tegelijk doeltreffend werken.
  • Onze infraroodstralers hebben een minieme (bijna 0) elektromagnetische straling. De meest recente testen bewijzen dat de infraroodsauna’s onder 1 milligauss blijven — ter vergelijking: dat is evenveel als de elektromagnetische straling van een standaard lamp en een pak lager dan een 32-inch tv (5-6 mG) of een heteluchtoven (50-60 mG).